The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenine ehil çıkmak koca bir avantajdır. Kuşkusuz bu kazanımı yapmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok yasal çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan faziletli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat pekâlâ bir yangın merdivenine sahip sürdürmek karınin binanızın yeni olması ya da dolgunca ali olması gerekmemektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Kapısı ana amacı insanların pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Tamam yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye olumlu raporunun hileınması yürekin en önemli adımdır.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Projeye en şayeste Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı mevsuk yangın kapısı suhuletle oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir gayrı özelliği kilit + karakol seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) esas amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu negatif koşulların diğer katlara geçişini dikilmek veya olabilir başüstüneğu denli geciktirmektir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik takkadak bapnın kolayca açılması kucakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi pozisyon anında bapnın muhtemel olan en az ahit kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında bedel değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, yarar fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Report this wiki page